Novinky

Zubní ordinace

Dovolená

26.2.2024

1.-11.3.2024

 

Chirurgická ordinace

Dovolená

4.-8.3.2024

 

 

 

Náhrada chybějícího zubu či několika zubů implantátem je metoda, která je známá a dokonale prověřená již několik desetiletí.


Zubní implantát

Je titanový šroubek, který nahrazuje zubní kořen a zavádí se přímo do kosti. Slouží k připevnění korunky, můstku nebo snímatelné zubní protézy. Titanový materiál se pevně spojí s kostí a je výborně snášen lidským organizmem.

Metalokeramický můstek na modelu

 

Zavedení zubního implantátu

Implantát se zavádí na stomatologickém křesle v místním znecitlivění a zákrok je zcela nebolestivý. Nepříjemná je pouze injekce pro znecitlivění srovnatelná s běžnou extrakcí zubu.Doba zavedení jednoho implantátu je průměrně 15 minut.Pacient odchází domů a za týden se odstraňují stehy. Pooperační potíže nejsou téměř žádné. Podle kvality kosti se nechává implantát vhojovat několik týdnů až měsíců a potom se na něj zhotoví korunka, můstek či protéza.

V některých případech je možné ihned po vytažení zubu zavést do extrakční rány implantát a provést na něj protetickou práci.

 Náhrada dvou zubů v zadní partii dolní čelisti - před a po ošetření

Ztráta jednoho zubu následkem úrazu a následné ošetření impl. a metalokeramickou korunkou

Náhrada dvou nezaložených zubů implantátem a metalokeramickou korunkou

 

Navýšení kosti – augmentace

Každý implantát potřebuje pro dokonalé vhojení dostatek kosti, která někdy po ztrátě zubů u pacientů chybí. Naše pracoviště provádí navýšení kostní hmoty současně se zaváděním  implantátů nebo jako přípravu implantačního lože před vlastní implantací. Zákrok je pro pacienta nenáročný.

Zavedený zubní implantát - ztráta kostní tkáně po úraze


Provádíme extrakce zubů a okamžité zavedení zubních implantátů s následným protetickým řešením - keramické korunky

Zavedený zubní implantát - ztráta kostní tkáně po úraze

 

Životnost implantátů

Životnost u nejkvalitnějších implantátů v dolní čelisti po deseti letech je až 98% a v horní čelisti 92% implantátů. Naše výsledky jsou srovnatelné s výsledky těch nejlepších světových  implantologických center.

 

Spolupráce implantologa a protetika

Naše pracoviště zajišťuje dokonalé zavedení implantátu erudovaným chirurgem – implantologem s následným zhotovením protetické práce – korunky , můstku či protézy na implantáty.

 

Jaké implantáty používáme

Zavádíme titanové šroubové zubní implantáty 3i Implant Innovations, Inc.,USA, které patří mezi špičku na světovém trhu.

seskupeni implantaty

TOPlist